Iskolaválasztás

Kedves Látogatóim!

Szeretnék veletek néhány gondolatot megosztani.

Amikor megszületik az elhatározás, hogy megtanuljunk vezetni, az első kérdés, amivel szembe találjuk magunkat, hogy hogyan válasszunk autósiskolát. Sokan körbejárták már ezt a témát előttem, és talán nem is egy autósiskola a legautentikusabb forrás arra, hogy ezt megválaszolja. Hiszen bármit is írok, az üzenet az, hogy válassz minket!

Így inkább a figyelmedbe ajánlanék néhány cikket a témában:
http://szakoe.hu/igy-valassz-autosiskolat/
http://www.jogsikalkulator.hu/hu/iskolavalasztas.html

Emellett persze megosztanék veletek néhány tapasztalatot is, hiszen az évek során sok tanulóval, és sokszor nagyon hasonló problémákkal találkoztam:

Autósiskolaként elméleti oktatást szervezni nem nehéz. A tanterembe mindig befér még egy tanuló, e-learningbe pedig akár több száz embert is be tudunk íratni naponta. Az elméleti oktatás nem munkaerőigényes feladat.

A lelkes tanulókat a hidegzuhany általában akkor éri, amikor sikeres KRESZ vizsgával a kezükben szeretnének végre autóba ülni, és kiderül: nincs szabad oktató. Sajnos a munkaerőhiány mind a gépjármű szakoktatók, mind a vizsgabiztosok körében megnehezíti a mindennapokat, és ez a helyzet a következő pár évben nem is látszik javulni – előképzettség nélkül egy szakoktatói engedély megszerzése legalább egy év.

Az iskolaválasztásnál így elsődleges szemponttá vált az utóbbi pár évben, hogy lesz-e szabad oktató, amikor a vezetésre kerül a sor.

Holnap itt folytatom. Várlak szeretettel