E-learning vagy tantermi KRESZ tanfolyam?

Mint bizonyára tudjátok, a gépjárművezető elméleti oktatás során választható tantermi, illetve távoktatási forma. A tantermi talán könnyebben megfogható mindenki számára, hiszen csak a közoktatásban 12 éven keresztül ültünk az iskolapadban. Így ma inkább az e-learningről szeretném megosztani a tapasztalataimat.

Nekünk szakoktatóknak, illetve autósiskola-vezetőknek, de még a vizsgabiztosoknak is minden évben továbbképzésen kell résztvennünk, majd vizsgát kell tennünk. Ez gyakorlatilag egy, a KRESZ teszthez hasonló vizsga, kicsit nehezebb kérdésekkel és szigorúbb ponthatárral.

Az egész heti munka után a hétvégét a családdal szeretném eltölteni. Mindemellett nehezen jutna idő még valahová elmenni egy tantermi tanfolyamra. Otthon kényelmesen, esténként 1-2 óra tanulással egyszerűbb feldolgozni az anyagot. Az online tanfolyamok indulására nem kell várni, saját tempómban haladhatok, szükség szerint ismételhetek vagy pihenhetek. A napokban letett két sikeres vizsgám után, és több évnyi továbbképzéssel a hátam mögött csak ajánlani tudom az EduKresz online képzéseit.

Az online tananyag nem csak teljes mértékben követi egy hagyományos KRESZ tanfolyam felépítését, de az egyes fejezetek után példa tesztekkel ellenőrizheted a tudásod. Bizonyára tudod, hogy a valódi KRESZ vizsga szintén számítógépen történik. Az online tanfolyam nem csupán erre készít fel a tananyag után található, vizsgát szimuláló tesztekkel, hanem a tanfolyam anyagában pontosan azok a kérdések szerepelnek, amik a valódi vizsgán is előkerülhetnek. Ez az oka annak, hogy iskolánk még a tantermi képzés mellé is mindenkinek biztosít hozzáférést az online tesztekhez.